18. mei, 2017

Possum

De Possum is een veel voorkomend beestje in Nieuw Zeeland. Dit beestje zorgt voor veel overlast en dat te bedenken dat het oorspronkelijk niet eens uit Nieuw Zeeland komt maar meegebracht is door migranten. Ze zeggen dat de possum in nieuw zeeland via australie binnen gekomen moet zijn.

De Possum of ook wel de Opossum genoemd komt eigelijk uit Europa en behoort tot de buidelratten. De possum is een nachtdier en is dan ook vrij actief, overdag zal je er niet snel een tegen komen. Ze eten eigelijk alles, maar van origine waren het omnivoren. De meeste van de possums zijn goede klimmers en besteden dan ook veel van hun tijd in een boom. De Possum die in nieuw zeeland voorkomt behoort hier toe. De staart van deze soort dient als grijpstaart en kan het hele gewicht dragen.

Maar zoals al eerder gezegd zorgt dit lief uitziend beestje voor een ware plaag in nieuw zeeland. De beestjes hebben het vooral gemunt op de mooie Pohutukawaboom oftewel de kerstboom van nieuw zeeland, deze mooie boom wordt door de possum aangevreten, hierdoor zou deze mooie boom zomaar eens uit kunnen sterven. Maar ook andere veel voorkomende inheemse bomen die nieuw zeeland telt worden bedreigd door dit kleine beestje.
Er mag dan ook vrij gejaagd worden op deze beestjes. Hun vacht wordt gebruikt voor vele kledingstukken, maar veel levert het niet op. 

Heb jij dit kleine roofdiertje mogen aanschouwen toen je in Nieuw Zeeland was? IK heb er geen gezien, maar wel de vele producten die van hun velletje gemaakt zijn. 

Kiaora