30. apr, 2017

nieuw zeeland

Hallo lezers.

Sorry dat ik al zolang niets heb geschreven. Maar mijn inspiratie is een beetje op en ook ben ik druk bezig met een opleiding voor mijn werk, dus druk druk druk.

Ondertussen ben ik nieuw zeeland natuurlijk niet vergeten. Ik heb nu een spaarpot in onze kamer gezet die niet open kan zodat ik langzaam aan weer wat kan gaan sparen om over een aantal jaar terug te gaan naar dit mooie land en dan zou ik graag met het hele gezin gaan. Dus ja dat wordt hard sparen, maar het doel is mooi.

Door het lezen van het boek "mijn leven in de wildernis" ben ik mezelf ook bewuster van het leven wat wij lijden, heel veel stress, prestatie gericht, alles maar moeten om erbij te horen, veel suikers en andere stoffen in ons eten die we binnen krijgen. En we doen er allemaal aan mee. Ik heb al flink zitten denken hoe we dit kunnen veranderen binnen het gezin. Maar omdat de buitenwereld zo in elkaar steekt valt het niet mee om dan te veranderen. Dus kleine veranderingen dan maar. Zo probeer ik meer verse producten te eten, meer de fiets te pakken of te lopen. Meer te genieten en leuke dingen te doen. En daar hoort dus eigelijk Nieuw Zeeland perfect bij. De tijd die ik daar heb mogen doorbrengen was erg relaxed. En ja natuurlijk ik had vakantie dus dat is meer rust. Maar door te kijken hoe de nieuw zeelanders leven heb ik wel het idee dat ze daar minder stress beleven. De kinderen krijgen op school al les over goede voeding en bewegen en respect voor de natuur. Dat is eigelijk de eerste stap en die wordt hier bij ons al overgeslagen en dus daar gaat het eigelijk al fout. Maar goed ik ga nu niet te zweverig worden. Maar denk er eens over na en dan hoor ik het graag wat jullie erover denken.

 

Kiaora