17. jan, 2017

Nieuw Zeeland

Wist je dat Nieuw Zeeland het meest geisoleerde land ter wereld is. In de volksmond zeggen mensen, ow dat ligt bij Australie. Maar Australie ligt 2000km van Nieuw Zeeland vandaan. Australie ligt ten zuiden van Nieuw Zeeland, aan de noordkant heb je Nieuw Caledonie, Fiji en Tonga. Maar ook vanuit Fiji is het ruim 2000km naar Nieuw Zeeland.
Nieuw Zeeland is vanuit Nederland gezien het verste land waar je heen kan gaan. Fiji is voor de bewoners van Nieuw Zeeland een echt vakantieland, menig kiwi brengt hier zijn zomervakantie door. Maar vele kiwi's blijven lekker in eigen land. En dat is natuurlijk niet zo gek als je kijkt wat het land zelf allemaal te bieden heeft en ook niet onbelangrijk het klimaat is gunstig, Nieuw Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, wat je vooral merkt op het noorder eiland, hier is het over het algemeen droger en warmer dan op het zuider eiland.

Waarom ik dit nu schrijf?
Nou het is vakantieperiode in Nieuw Zeeland en ook omdat ik toch langzaam aan steeds meer mensen hoor nadenken over een mooie reis naar dit geweldige land. En dan zijn een aantal weetjes natuurlijk van harte welkom.

De meeste bewoners wonen op het Noorder eiland en blijven ook op dit mooie groene eiland voor hun zomervakantie. Favoriet zijn The bay of Islands en The Coromendel. Deze plekken heb ik ook uitgebreid beschreven, ook ik vind dit super mooie plaatsen om je vakantie door te brengen.

Dus mocht je nog twijfelen, niet doen. Het verander je leven en je kijk op de natuur en mensen. Ik denk nog steeds, waarom kunnen de mensen daar wel relax tegen elkaar zijn, lief voor de natuur en elkaar, maar toch ook hard werken en studeren en lukt dat hier niet?

Fijne vakantie mensen