3. nov, 2016

Moke lake Bij Queenstown

In het begin heb ik vele mooie meren beschreven op mijn blog, maar gaande weg kom ik steeds meer mooi meren tegen.
Vandaag Moke lake, dit meer ligt bij Queenstown op het zuider eiland van Nieuw Zeeland. Queenstown is al uitgebreid aan bod gekomen maar dit meer heb ik toen nog niet beschreven.
Moke lake is een door veel groen omgeven meer op ongeveer 12 km van Queenstown en wordt door vele mensen beschreven als sprookjesachtig en betoverend. Het water is er zo helder dat al het groen en de bergen prachtig weerkaasten in een spiegel van water.

Aan het meer is een camping die in het groen verscholen ligt.
Er zijn voldoende faciliteiten op en om het water. Het meer leent zich erg goed om te vissen, en dan savonds op de camping lekker te roosteren op een vuurtje. Je kan er boottochten maken, maar let op de snelheid is beperkt tot 5 km per uur, dit om de overlast zo klein mogelijk te houden, mountainbiken, paardrijden en er zijn wandeltochten. Dit gebied is vooral erg populair in de zomermaanden ( januari en februari).

Als je hier een campingplaats zou boeken zijn er natuurlijk in de omgeving van Queenstown nog veel meer mogelijkheden om te bezoeken en te doen. Maar voor de echte natuurliefhebber is Lake Moke een speciale plaats een stukje paradijs op aarde.

Kiaora

tot snel weer.