30. okt, 2016

Labour Day

Zo na een weekje vakantie in eigen land maar weer eens achter de laptop gekropen om te schrijven. Wat is Nederland toch mooi he. En ook al was ik in Nederland op de camping, toch had ik 2 x een connectie met Nieuw Zeeland. Toen we aankwamen op de camping, waar ook mijn schoonouders stonden, was er de verrassing dat onze oom en tante uit Nieuw Zeeland er ook een nachtje waren ( Zijn voor een maand over) dus dat was reuze gezellig en hebben we gelijk bij kunnen praten.
Het volgende punt was dat we een huis tegenkwamen in de bossen waar groot Haere Mai ( Welkom) op stond. Zo toevallig, ben wel benieuwd hoe die mensen op die naam zijn gekomen voor hun huis.

Maar nu dan mijn blog voor deze keer.
Vorige week was het Labour day en voor de Nieuw Zeelanders betekent dat een lang weekend vrij. Het eerste voordat het lange zomerseizoen begint en dus de uitstapjes naar het strand etc.
Labourday is altijd op de vierde maandag in oktober en hiermee wordt gevierd dat er gestrijd is voor een 8 urige werkdag.  De eerste keer werd dit gevierd in 1900 en was het op een woensdag.  Op deze feestdag zijn alle scholen en overheidsgebouwen gesloten maar ook de meeste andere werknemers zijn vrij of nemen vrij. En zoals ik al zei de meeste gaan erop uit voor een lang weekend, ook zijn er optochten en protestmarsen.

Een bekende plaats waar veel mensen op het noorder eiland hun tijd doorbrengen is Waihi beach. Waihi beach ligt net onder het schiereiland The Coromandel ligt in The Bay of Plenty, bij Tauranga Harbour.

Kiaoria, to snel weer.