11. okt, 2016

Mine Bay near Lake Taupo

Lake taupo is zoals je al eerder hebt kunnen leven een schitterend meer met een prachtige natuur om zich heen.
Maar er is nog meer moois te ontdekken daar. Het bij Taupo gelegen Mine bay staat vooral bekend om zijn Maori rotstekening (zie de foto hiernaast).

Deze prachtige rotstekening is niet zo heel oud zoals je zou denken. Het verhaal achter deze tekening is dat de meester houtsnijder Matahi Whakataka Brightwell na 10 jaar stage lopen bij de Maori oudsten naar het land kwam waar zijn oma woonde, zij woonde bij Lake Taupo, hij wilde bij dit meer een mooi meesterwerk achter laten, en dat is de beroemde tekening geworden.
Toen Matahi de kloof bij het meer zag, was het als of hij werd geroepen en hij zag een getatoeerd Maori gezicht voor zich, dit gezicht heeft hij uitgekerfd in hout en geschonken aan de bewoners bij Lake Taupo.
Ook maakte hij 2 kleiner figuren van een Keltisch ontwerp, dit moet de zuidenwind en Ngatotoirangi ( een visionair Maori navigator) voorstellen en helpen bij het stoppen van de zuiden wind en hem bevriezen. ( dit is een maori legende).

Het mooie van deze rotstekening is dat hij alleen per boot te bereiken is. De toeristen die graga naar deze tekening toe varen, zien gelijk de schoonheid van Lake Taupo en zijn omgeving.

 

Kiaora