26. sep, 2016

Seafest

Via een mail kwam ik erachter dat er een seafest binnenkort gaat plaats vinden in Kaikoura. (plaats op het zuider eiland van nieuw zeeland).

Wat moet je je voorstellen bij een Seafest, op zich natuurlijk erg logisch in een land dat geheel omringd is door de oceaan. Bij dit feest draait het vooral om een goed glas wijn, oesters en muziek. Dit Seafest wordt ieder jaar georganiseerd in Kaikoura. De gerechten en wijnen die je er kan vinden zijn voornamelijk streekproducten en komen uit Kaikoura, Marlborough en het noorden van Canbterburry. Het feest viert de overvloed van de oceaan.
De avond voor het Seafest begint het feest eigelijk al met een spetterende muziekavond, deze avond vindt plaats op hetzelfde terrein waar het feest zich bevindt.
Mocht je in Nieuw Zeeland zijn, ieder jaar eind september begin oktober vindt dit feest plaats, je moet er wel kaarten voor kopen, maar het is het zeker waard voor ieder die houdt van wijn, vis, oesters, muziek en gezelligheid, dus voor ieder wat wils denk ik zo.