26. aug, 2016

Arrowtown

Terwijl het hier dan eindelijk echt zomer lijkt te worden ook al is het al eind augustus, wordt het in delen van Nieuw Zeeland alweer lente. Wat een heerlijk klimaat heeft Nieuw Zeeland toch zeg. De herfst lijkt pas in mei ergens te beginnen dan 2 maanden winter, nou ja winter het wordt iets kouder en nu eind augustus lees ik alweer op twitter bij een aantal mensen welcome spring. Dat was ook een van de redenen dat ik heel graag wilde emigreren, ik heb zo'n hekel aan kou en donkere dagen, maar helaas ik zal het ermee moeten doen, met ons koude kikkerland. 

Steeds als ik denk waar zal ik eens over bloggen komt er altijd wel weer een leuke foto of mooie tekst op twitter waarvan ik denk, he daar kan ik wel wat mee. Vandaag zag ik een foto van het stadje Arrowtown.

Arrowtown ligt op ongeveer 20 km van Queenstown op het Zuider eiland van Nieuw Zeeland en is een historische stadje. Als je het stadje inrijdt heb je het idee dat je terug in de tijd gaat, je kan hier voelen hoe het hier geweest moet zijn tijdens de goudkoorts in de 19de eeuw. Er zijn een hoop mooie oude gebouwen die in hun eigen stijl geheel gerestaureerd zijn.
De belangrijskte straat in Arrowtown heet Buckingham street,  in deze straat zijn een aantal winkels waar je de mooiste kleding, kunst en souvenirs van Nieuw Zeeland kan kopen, ook kan je er natuurlijk de bekende Nieuw Zeelandse wijnen kopen.
Dit stadje ligt aan de rivier the Arrow, dit is de rivier waar ten tijden van de goudkoorts het goud werd gedolven. Langs deze rivier groeien de voor Nieuw Zeeland zo bekende Lupines, deze bloemen geven een prachtig zicht bij de rivier.
Het stadje heeft ook een park genaamd Bush Creek, hier kan je nog zien hoe de Chinese mijnwerkers leefde ten tijden van de goudkoort. Er staan nog een aantal heel eenvoudige hutjes en een openbaar toilet, dit toilet is zo bijzonder omdat het is aangemerkt als historisch monument.

Op de foto hiernaast zie je een winkel uit de Bukkingham street.

Kiaora