31. jul, 2016

Mangawhai heads

Vandaag neem ik jullie mee naar een super leuk dorpje net voor Auckland en wel Mangawhai Heads.
Het dorp ligt tussen de Pacifische kust en de glooiende akkers. 
Er is ook gedacht aan de inwendige mens, het dorp is gespecialiseerd in olijven, chocola en andere heerlijkheden.

Je kan hier veel verschillende dingen ondernemen, je kan er surfen aan het surfstrand en aan de andere kant van het dorp vind je er bijvoorbeeld een haven met een rustig strand. En aan de andere kant van die haven is een groot zandduin te vinden, dit gebied wordt beheerd door Department of Conservation. Het is een natuurgebied waar je vele mooie vogels kan vinden, bv de Kaspische Sternenen en vele scholeksters.
Het dorp is omgeven door een dam, daar achter zie je de inheemse wetlands en bossen, een prachtig natuurgebied met vele dieren.

Vanuit de haven gaan er boten die je naar zee kunnen brengen waar je kan gaan vissen en duiken.
In het dorp worden er ook nog vele andere activiteiten aangeboden, je kan bv een ezeltocht gaan maken en er is een minigolf. Ook is er een museum en voor de kinderen is zijn er speciale kinderparken met speeltoestellen waar ze lekker kunnen ravotten.
Op zaterdag is er altijd een markt waar de plaatselijke boeren, schilders en andere dorpelingen hun waren en kunstwerken verkopen. Deze markt is altijd druk bezocht en moet zeker op je lijstje staan om een keer te bezoeken als je in de buurt bent.

Kortom weer een super leuke plaats om op je lijstje te zetten als je eindelijk die mooie reis naar Nieuw zeeland gaat maken. Ik ben fan.

Kiaora