4. jul, 2016

Devils Punchbowl falls en Arthurs Pass

Zoals al wel bekend zijn er in Nieuw Zeeland enorm veel watervallen te vinden. Grote en kleine, maar allemaal even mooi, schoon en indrukwekkend. Zelf heb ik er een aantal mogen aanschouwen zoals jullie al wel eerder hebben kunnen lezen.
Op Twitter kwam ik Devils Punchbowl tegen, een rondje op internet verder bracht mij tot de mooiste foto's, wat een natuurschoon zeg. Super mooi.
Lees je weer mee?

Een van de meest indrukwekkende watervallen van Nieuw Zeeland is de Devils Punchbowl falls.  Deze watervallen liggen in het Nationaal Park Arthurs Pass. Dit nationale park ligt op het zuider eiland en is de verbindingsroute tussen de oost en westkust. In dit gebied ligt een van de meest geliefde wandelgebieden van het Zuider eiland.
De waterval zelf is te zien vanaf de weg, maar beter is om er heen te wandelen en te komen tot aan de basis van de waterval, hier is pas goed duidelijk hoeveel kracht deze waterval heeft. Deze waterval is niet voor niets opgenomen in de lijst van must see watervallen in Nieuw Zeeland.

Als je een van de vele wandelroutes loopt in de pass, loop je tussen de bergen waarvan sommige wel meer dan 2000meter hoog zijn. Dit Nationale Park wordt dan ook het park van de contrasten genoemd, je ziet er droge beuken maar meer naar het westen heb je meer regenwoud en hellingen. in het midden loopt een historische snelweg en een spoorlijn. Arthurs Pass is het derde Nationale Park in Nieuw Zeeland maar wel de eerste die er was op het Zuider eiland.

Kortom weer een plek de lijst must see.

Kia-ora