27. jun, 2016

Piopio

Schreef ik vorige week nog over de langste naam ter wereld, deze week staat er ook weer een bijzondere plaats naam op het programma, namelijk Piopio. Nu heeft Nieuw Zeeland wel meer bijzondere plaats namen vind ik, dit komt door de Maori cultuur. Wij als westerlingen struikelen nog als eens over al deze mooie namen, maar in Nieuw Zeeland is dit normaal en spreekt iedereen dit ook gewoon uit zonder te stotteren. Maar goed, vandaag dus Piopio.

Piopio ligt op het Noorder eiland en wel in het mijn veel geziene Waitomo district. Piopio is ook een hobbit film lokatie, en het ligt naast het bekende Matamata. Piopio is maar een heel klein dorpje, maar dankzij dus de Hobbit triologie komen er steeds meer toeristen heen.
Ook is er een vogeltje die deze bijzonder naam draagt namelijk de Noordereilandpiopio, in Nieuw zeeland noemen ze hem Turnagra Tanagra, het is een lijsterachtige en komt veel voor in deze streek.
In het dorpje zelf is niet veel te doen, maar toeristen komen er vaak als ze bij The Waitomo Caves zijn geweest of dus de filmlokaties.

Ben jij hier weleens geweest? Laat het me weten of schrijf er een mooi stukje over.

Kiaora