23. mei, 2016

Karamea

Vandaag wil ik een stukje schrijven over Karamea.

Karamea is een klein plaatsje op het zuider eiland van Nieuw Zeeland Het ligt in de regio West Coast. Het plaatsje ligt het noordelijkst in deze regio en op ongeveer 100 km van van Westport.
Het bekendste van Karamea is de lagune. Deze lagune staat droog bij eb. De lagune is een waar paradijs voor vogels. Volgens het internet zijn er tot op de dag van vandaag 70 soorten vogels gespot. Het is het broedgebied van zwarte zwanen en witte reigers, maar je ziet er bv ook de bellbirds, duiven,Robins en de cosmische kea. De Lagune ligt aan het einde van de Oparara River. Deze rivier is bijzonder omdat door de uitslijting van de rivier 2 kalkstenen tunnels gevormd zijn. Deze grotten of tunnels zijn goed bereikbaar en toegangkelijk voor het publiek

Als je Karamea op zoekt op het internet valt het gelijk op dat de meeste mensen beschrijven hoe prachtig de zons op komst is. Ze beschrijven het als een soort droom. De bergen gehuld in de nevel met roze/rode gloede erover heen. Nou als dat niet fijn wakker worden is op een bijzondere plaats weet ik het ook niet.
Veel plezier op reis en tot de volgende keer.

 

Kiaora