27. apr, 2016

Whitby

Vandaag een stukje over de plaats Whitby
Zoals al ik al eerder zei haal ik overal inspiratie vandaan. Van de plaats Whitby had ik zelf nog niet gehoord, maar via Twitter kwam ik in aanraking met deze plaats, na wat speurwerk via google kwam ik aan de informatie, lees je weer mee, en wie weet doe je inspiratie op voor je reis naar nieuw zeeland.

Whitby ligt op het Noorder eiland van Nieuw zeeland in de buurt van de hoofdstad Wellington. Het is een voorstad van Porirua en het ligt langs de zuiderlijke oever van Pautahunai inlet van Porirua Harbour. De Plaats Whitby is voortdurend in ontwikkeling. De landschapsarchitectuur is prachtig en er liggen mooie heuvels omheen.
De naam van dit plaatsje en de meeste straatnamen danken ze aan de ontdekkingsreiziger James Cook. Zijn eerste bezoek aan nieuw zeeland was in 1769 en precies 200 jaar later begon de ontwikkeling van Whitby.
Eigelijk was Whitby bedoelt als wijk, maar door de enorme groei in een aantal jaar tijd is het uitgegroeid tot een stadje wat in 4 wijken verdeeld is.
Er is een heuse shoppingmale en er zijn basisscholen, voor de hogere scholen moet de jeugd iets verder zijn.
Door de enorm snelle groei weten ook steeds meer toeristen dit plaatsje te vinden. Hier moet nog wat op ingespeeld worden, maar binnen een paar jaar zal ook hier handig op ingespeeld gaan worden.

Kortom een leuk plaatsje om te bezoeken, zeker nu het nog niet zo toeristisch is en je het kan beleven zoals de bewoners het beleven.

 

Kiaora