17. apr, 2016

laatste stukje van the trail

En dan zijn we aangekomen op het zuider eiland en gaan we beginnen aan het laatste stuk van the Araroa Trail. Het zuider eiland staat bekend dat het ruiger is als het noorder eiland en het klimaat is ook anders, meestal is het hier net wat kouder en natter.

Het eerste ijkpunt is het Tasman district. Hier toe behoort natuurlijk het nationaal park Abel Tasman en zijn bergen. Hier heb ik eerder uitgebreid over geblogt. Het is een geweldig mooi stukje natuur.
Het volgende punt Marlborough district, ook dit district ligt nog in het oosten van het zuider eiland in het noordoosten om precies te zijn.  Hier vindt je bv the Kaikoura Ranges, dit gebergte maakt deel uit van de Nieuw Zeelandse alpen. Je kan je voorstellen dat de tocht hier zwaarder lopen is al op de vlakte van de steden die we veel gezien hebben op het Noorder eiland.
Mackenzie district is het volgende punt. In dit district liggen een hoop van de mij al eerdere beschreven meren. Ook de stadjes die ebrij horen zijn zeker de moeite waard om aan te doen. Bv de stadjes van Lake Pukaki en  Lake Tekapo zijn de moeite waard.
Vervolgens gaan we door en komen we bij Queenstown lake district.  Deze stad is bij de meeste mensen wel bekend. Het heeft zich de laatse jaren ontwikkeld in oa bungeejumpen en zorbing, dit is voor de waaghalzen onder ons natuurlijk een avontuur om eens te doen. Maar ook de plaatsen Alexandra en Wanaka zijn de moeite waard en net even wat minder toeristisch als Queenstown.
Southland district komen we tegen als we verder afzakken. De twee bekendste steden hier zijn Invercargill en Gore.  Dit zijn stedelijke nederzettingen en stammen nog uit de tijd dat hier de bewoners leefde van de melkveehouderij. Maar door een allesverwoestende overstroming zijn vele mensen hier gevlucht.
De net al genoemde stad Invercargill is het volgende ijkpunt in de tocht en tevens het eindpunt.  Deze stad ligt bijna op het meest zuiderlijkste puntje van het zuider eiland, en is tevens een van de meest zuiderlijkste steden ter wereld. Nu is de stad het meest bekend om zijn technische universiteit die er schoolt. In de stad wonen 50.000 mensen.

Nu is de gehele tocht dan beschreven. Ik ben een hoop mooie plaatjes op internet tegen gekomen tijdens deze tocht. Ook nieuwsgierig? Als je deze punten intikt op google kom je ze ook tegen. Ik hoop dat je ooit nog eens een stukje van de tocht zou mogen lopen.
Tot snel weer.