8. apr, 2016

En we gaan weer een stukje verder The Araroa Trail

Na een tijdje rust gaan we vandaag weer verder naar het zuiden in de grootse wandelroute van Nieuw Zeeland, The Araroa trail. We hebben al mooie plaatsen gezien maar ik beloof er komen nog veel meer mooi plaatsen voorbij.
De vulkanen laten we achter ons en komen dan eerst bij het Wanganui District. Dit district ligt ten zuiden van de vulkanen en staat bekend om zijn met struiken bedekte bergen, rivieren talloze wandelpaden en bergketens, dit district wordt meestal in een adem genoemd met het Manawatu district. Het Rangitikei district en het Manawatu distict liggen naast het Wanganui district en lopen mooi in elkaar over.
Als je je pad vervolgt kom je achtereen volgens bij Palmerston North city het Horowhenua district en het Kapiti coast district.
Palmerston north city heette eerst gewoon Palmerston maar omdat er op het zuidereiland ook een Palmerston is werd het veranderd, de lokale bevolking noemde de stad altijd Palmy. Palmerston ligt zo'n140 km van Wellington in de buurt van de Manawatu rivier. Er is een park waar een oorlogmonument staat en een klokkentoren, hierom staat deze stad vooral bekend.
Het Horowhenua district heeft een bekende stad en dat is Levin, deze stad is vernoemd naar William Hort Levin, hij was de directeur van de spoorwegen al daar.
Kapiti Coast district ligt 50 km van Wellington, Kapiti heb ik al eerder beschreven in mijn blog.
Dan komen we al weer aan de laatste 2 punten op het noorder eiland van deze tocht.
Porirua city en natuurlijk Wellington City.
Porirua is een voorstad van Wellington en wordt bijna geheel omringd door Porirua Harbour en aan de zuidkust door Porirua Coast.
Wellington city de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Deze stad is al uitgebreid aan bod gekomen in een eerder blog.
De tocht op het Noorder eiland komt hier tot een einde.
Om naar het zuider eiland te komen kan je varen of per vliegtuig over gaan. De boottocht is wel de moeite waard. Als je geluk hebt zwemmen de dolfijnen zo met je mee, en vaar je door de adembenemende fjorden.

Volgende keer gaan we verder op het zuider eiland.
Kiaora.