17. mrt, 2016

Vervolg The Araroa Trail

Zoals beloofd maar dan wat later dan gepland, gaan we weer verder met the trail. Vorige keer zijn we gekomen tot aan Auckland van daar uit gaan we weer verder.

Volgende plaats is Manukau city, dit hoort ook nog bij Auckland en wordt ook wel zuid Auckland genoemd. De naam Manukau dankt de stad aan de haven waar het aan ligt en komt vanuit de Maori's.
Volgende stop is het Franklin district, dit district ligt tussen Auckland en de Waikato streek. The Puhutukawa coast is wel de bekendste trekpleister van deze streek.
Dan komen we in de Waikato, in deze streek zijn wij veel geweest omdat Hamilton en Cambridge tot deze streek behoren en daar zoals al gezegd onze familie woont. Op de officiele kaart van de streek doe je hierna Hamilton nog apart aan ook.
Vervolgens kom je in het Waipa district hier ligt het Pirongia forest park, bij dit park zijn tal van activiteiten in  de prachtige natuur te doen, ook kan je hier kamperen. Het plaatje hiernaast is van dit geweldige park.

De mensen die deze tocht helemaal willen lopen doen hier meestal jaren over. Er is zoveel moois onderweg te zien en te beleven dat je echt op elke plaats wel een aantal dagen zou willen blijven om te genieten van al het moois wat de natuur aan Nieuw Zeeland heeft gegeven.
Als je op internet zoekt zijn er ook een hoop mensen die alleens tukjes lopen van de tocht, iedereen kan zo zijn eigen ervaring maken.
Als wij nog eens het geluk hebben om terug te mogen gaan naar Nieuw Zeeland dan ga ik zeker plaatsen bezoeken uit de Trail en misschien wel een stukje ervan lopen.
Zijn er lezers die al eens een stuk gelopen hebben uit the trail, ik ben wel benieuwd.

In mijn volgende blog gaan we weer verder, ik neem je dan mee naar het Otorehanga district, the Waitomo district ( van de bekende caves) het Taupo district ( ook al eerder genoemd natuurlijk ivm de geweldige vulkanen die er staan) dit district loopt mooi over in het Ruapeha district ( de vulkaan himzelf) naar Wanganui ( waar ik een klein beetje een zwak voor heb.
Tot snel weer

Kiaora