24. feb, 2016

Vervolg The Araroa Trail

Zoals gezegd ga ik wat plaatsen beschrijven die je aan doet als je The Araroa Trail loopt.


Als je op noord start dan begin je bij Cape Reinga en loop je naar het Whangarei district. Beide gebieden heb ik in het begin van mijn blog beschreven.In Whangarei ben ik zelf geweest, dit is zo mooi/lief plaatsje, hier moet je zeker even rondkijken als je er de tijd voor hebt.
Vervolgens kom je in het Kaipara district. Als je Kaipara op zoekt op google komt vooral het plaatselijke ziekenhuis naar voren. Maar dat moet je nu juist zien te vermijden als je aan deze tocht bezig bent. Kaipara bezit geen grote stad waar het om bekend staat maar bezit een aantal mooie dorpen, waaronder ook de Kaipara Harbour, dit is een grote natuurlijke haven met een open verbinding naar de Tasmanzee.
Vervolgens doe je het Rodney district aan. Dit district is maar een klein district wat uit 3 delen bestaat, western, northern en oost ward, met als bekende plaats Orewa. 
Orewa ligt aan de Hibiscus kust ten noorden van Whangapararoa Peninsula en ongeveer 40 km van Auckland vandaan. Orewa is een van de snelst groeienden steden van Nieuw Zeeland en is erg geliefd bij de toeristen, ze komen er voor het strand, de mooie fietsroute's en natuurlijke de wandelingen die er uit gezet zijn.
Op het plaatje hiernaast zie je een stukje Orewa.
Het volgende stuk waar je door heen loopt is North shore city, dit hoort al bij Auckland. Vervolgens ga je door naar Auckland.
Volgende keer neem ik je mee door Manurkau city, Franklin district, Waikato district en Hamilton city.

 

Kiaora