19. feb, 2016

The Araroa Trail

Inspiratie haal je overal vandaan, tv, internet, door gesprekken met vrienden of collega's etc. Deze blog heb ik geschreven door dat ik geraakt ben door een aflevering op tv van Floortje naar het einde van de wereld. Het programma is super en kijk ik eigelijk altijd. Maar in de laatste aflevering van dit seizoen was ze in Nieuw Zeeland en liep ze een stukje mee van the Araroa trail. Het verhaal van Floortje ging over een bijzonder stel dat leefde in de natuur. Dat ga ik natuurlijk niet doen, want dit is al mooi weergegeven op tv. Ik wil een stuk schrijven over The Araroa Trail

 The trail in Nieuw Zeeland is een spectacualire wandelroute die je brengt in alle landschappen die het land rijk is, je komt er bij de stranden, de vulkanen, de bossen, rivierbeddings  en natuurlijk de steden.  De route is maar liefst 3000 km lang en loopt van het noordelijkste puntje van het Noorder eiland namelijk Cape Reinga naar het zuiden van het zuider- eiland naar de plaats Bluff. Het is een van de langste wandelroute's ter wereld. Als je de route in een strakke rechte lijn zou lopen is hij maar 1475 km lang.
Om deze route te lopen moet je wel een beetje in een goede conditie zijn. Je moet verschillende rivieren oversteken en de natuur is allesbehalve vlak in Nieuw Zeeland. Ook is het aan te raden om een goede navigatie mee te nemen. Omdat de route natuurlijk erg lang is en de meeste mensen geen tijd hebben om hem achter elkaar te lopen, zijn er in de route kleinere route's gemaakt die je kan volgen om zo uiteindelijk toch de gehele tocht gelopen te hebben. Als je de gehele tocht achter elkaar zou lopen zou je 100 tot 160 dagen ongeveer nodig hebben.

Deze route is pas in 2011 officieel geopend en wel door de gouverneur generaal Sir Jerry Mateparae.

 Mij lijkt het leuk om de volgende keren dat ik blog een aantal plaatsen te beschrijven die je aan doet tijdens The Araroa trail. Een aantal plaatsen heb ik al eerder beschreven natuurlijk. Mocht je tips hebben of foto's, die zijn natuurlijk altijd meer dan welkom.

 

Kiaora