28. jan, 2016

Awhitu Peninsula

Omdat ik zelf actief ben op twitter, facebook, pinterest en instagram vind ik het leuk als mensen mij volgen, dus volg ik ook andere mensen. Ik vind het super om hun foto's te zien. Maar soms geven deze foto's dus ook inspiratie voor een nieuw blog.
Op Instagram kwam ik een prachtige foto tegen van Awhitu Peninsula. Ik was gelijk geboeid en vroeg me af waar het zou liggen in Nieuw Zeeland. Wat blijkt het hoort gewoon bij Auckland,op ongeveer een uurtje rijden van de stad.  Zo jammer dat ik dit niet eerder wist, ben gewoon in Auckland geweest zonder dit pareltje te bezoeken.


Bij de Manukau haven ten het westen van de Aucklandse kust ligt een mooi en rustig park verscholen in een landtong. Bij deze haven hoort the Manukau heads lighthouse. Deze vuurtoren is een van de weinige vuurtorens in Nieuw zeeland die open is voor bezoekers.

Het park is de thuishaven voor vogels en vele planten, waaronder de bekende varen, met ook de bekende silver fern bladeren.
Als het eb is trekken hier verschillende wadvogels voorbij.
Als bezoeker kan je hier prachtige wandelingen maken. Je kan kiezen tussen een korte of een iets langere wandeling, bij de lange wandeling kom je op een punt waarvan je een geweldig uitzicht hebt over de eerder genoemde Manukau haven. Ook zijn er mountainbikeroute's en picknickplekken, deze plekken zijn bij de witte stranden. Er is namelijk ook een uitgestrekt zwart strandzand The black-sand beach of kariotaho, dat loopt tot aan de Tasmanzee waar dit park aan ligt.
In dit park of eigelijk schiereiland zijn ook 2 campings te vinden.  ( je kan overigens de campings in Nieuw zeeland niet vergelijken met campings zoals wij ze gewend zijn in europa)
Ook is er in het seizoen op iedere laatste zondag van de maandag een markt met allerlei kraampjes met lokale producten en souvenirs.

Dus zeker de moeite waard om even een stukje om te rijden als je in de buurt van Auckland mocht zijn.