16. jan, 2016

Glenorchy

Als ik even geen inspiratie heb om een nieuw blogstuk te schrijven ga ik kijken op twitter. Ik volg een hoop bewoners uit Nieuw Zeeland en zo kom ik dan de mooiste plaatjes tegen vanuit heel Nieuw Zeeland.
Zo kwam ik deze week een prachtig plaatje tegen van Glenorchy, zelf kende ik het niet, maar een beetje googlen en daar kwam ik een hoop informatie tegen met ook weer de mooiste plaatjes.

Glenorchy ligt op het zuider eiland op ongeveer 45 kilometer van Queenstown. De weg van Queenstown naar Glenorchy behoort tot 1 van de 8 mooiste drives in de wereld en het wordt dan ook wel "de poort tot het Paradijs genoemd"
Het ligt aan het Wakatipumeer. Deze plaats ligt in de schaduw van prachtig besneeuwde bergtoppen van  Mount Chaos en Mount Head. Deze bergen steken hoog boven de groene valleien uit en de rivieren De Dart en De Rees liggen aan hun voeten.
Glenorchy is vooral bekend bij trekkers en backpackers, vanuit deze plaats gaan ze de valleien in die deel uitmaken van het Nationaal park Mount Aspiring, wat tot de wereld erfgoed lijst behoort. Ook start hier de wandelroute Routebrun track, een van de top 10 wandelingen ter wereld.
Ook in deze omgeving zijn een aantal herkenningspunten te vinden voor de fans van The Lord of the Rings films en the Chronicles of Narnia.

Kiaora