12. jan, 2016

eiland dus veel zee maar dus ook veel strand

Als je van mooi weer houdt en van strand en zee dan zit je natuurlijk goed in Nieuw Zeeland. Omdat Nieuw Zeeland een eiland ( of eigelijk 2 eilanden) is heb je aan alle kanten strand. Een van de bekendste en populairste is bij Mount Maunganui, in the Bay of Plenty. Hier heb ik aandacht aan besteed in 1 van mijn eerste blogs. Hier is het altijd gezellig druk. Je kan dit vergelijken met bv Renesse in Nederland.
Waar ook veel toerisme is te vinden is aan de stranden in the Bay of Islands. Ook hier is het gezellig druk en wordt er van alles georganiseerd. Mijn blog over Hole in the Rock is ook in the Bay of Islands.
Ben je meer een stadsmens dan is Tawharanui een leuk strand. Dit strand ligt op een uurtje rijden van Auckland en ligt midden in een regionaal park. Hier kan je goed surfen.
Ook op het Noorder eiland in de streek The Waikato bij Hamilton vind je Raglan. Dit ligt op een anderhalf uur rijden van Auckland. Ook hier is het goed surfen en het uitzicht is hier prachtig over de zee.
Mijn favoriet is The Coromendel met natuurlijk Cathedral Cove als trekpeleister. Een mooie kustlijn vind je hier met veel rotsformaties ontstaan door lava en de bekende pancakerocks.
Op het Zuider eiland is de bekendste plek om te relaxen aan of op het water het Abel Tasman park. Bij een beetje mazzel zie je de dolfijnen zo voorbij zwemmen.

Dus twijfel je nog over een strandvakantie. Dan zou ik zeker een keer in december of janauri een maandje richting Nieuw Zeeland gaan. Dan is het hoogzomer en zijn de stranden op zijn mooist. Ook omdat Nieuw Zeeland een groen land is geniet je niet alleen van zon, zee en strand, maar ook van de prachtige natuur als je erheen gaat of zelfs rondom de stranden.

 

De foto hiernaast heb ik gemaakt in the Bay of Island op de berg bij het momument van the Rainbow warrior, Matauri bay. Aan dit strand lag een camping