1. jan, 2016

Kapiti island.

Kapiti island ligt op 5km uit de kust van het Noorder eiland voor de zuidkust in de Tasmanzee, het ligt op de route van Tongariro naar Wellington. Je komt op dit eiland dmv een veerpont. Onderweg kom je langs Kapiti Marine Reserve, als je in het goede seizoen komt kun je hier walvissen en dolfijnen spotten.
Dit eiland is een beschermd natuur gebied en uniek in zijn soort. Dit omdat hier totaal geen invloeden zijn van ingevoerde uitheemse dieren zoals bv Ratten, muizen of katten, deze dieren hebben nl vaak ziektes bij en roeien de inheemse dieren uit. Alle uitheemse dieren zijn in de jaren 80 verwijderd. Plus de duizende Possums die een ware plaag zijn in geheel Nieuw zeeland.  Dus als je op dit eiland bent zie je alleen de oorspronkelijke Nieuw zeelandse dieren en vele vogelsoorten.
Vooral de vogelsoorten zijn er veel, als je een vogelliefhebber bent kan je hier uren rondkijken. Of met een gids een route lopen waarbij je informatie krijgt over elke vogel. Een aantal van de bijzondere vogelsoorten die je er kan vinden zijn, Zadelrugspreeuw, Weka, Takake, Kokako en natuurlijk Nieuw zeelands trots de Kiwi. Dit is de plek waar je de meeste kans heb om een Kiwi vogel te spotten in Nieuw zeeland.
Er heerst op dit eiland een soort van natuurlijke rust en je komt hier dan ook echt tot je eigen rust.
Er is maar 1 accomodatie op dit eiland en wel Kapiti Nature Lodge. Deze lokatie wordt nog steeds gerund door de oorspronkelijke bewoners van het eiland en wel de Iwi Maoristam. De Maori's noemde dit eiland vroeger Motu Rongonui, wat beroemd eiland betekent.
Verder is dit eiland onbewoond.
Het eiland is voor het grootste gedeelte  bedekt met bos en sommige bomen zijn wel 30 meter hoog.

Ook weer een mooi stukje Nieuw Zeeland waar ik graag een keer heen zou willen.

Kiaora!!