11. dec, 2015

Green and Blue lake

In de buurt van Rotorua, in the bay of plenty,  vind je het meren district. Over 1 van die meren schreef ik in 1 van mijn eerste blogs, dat we daar heerlijk vertoefd hadden en worstjes in de grond gekookt hadden, super was het daar.
Maar op de weg naar dat geweldige stukje van de wereld zijn we ook The green en blue lake tegen gekomen, Ik had voordat we op reis gingen foto"s gezien van deze meren en ze zagen er geweldig uit. In het echt vond ik de kleuren iets moeilijker te onderscheiden. Je staat er dan naast en ziet de weerspiegeling van al het groen en bergen erom heen. Maar prachtig was het zeer zeker.
The blue lake is het meest heldere meer ter wereld. Maar wordt nogal eens in de war gehaald met het andere Blue lake dat op het zuider eiland ligt.
Rondom de meren kan er veelvuldig vakantie gevierd worden op campings of in vakantiehuizen. ook is er een wandeltocht rondom het meer uitgezet. De foto die je hier naast ziet is gemaakt bij the green lake. Dit meer is maori-eigendom en dus mag je er niet bij of op komen. De man op de foto is een echte nieuw zeelander, die geniet van alles wat nieuw zeeland hem te bieden heeft.