21. nov, 2015

Pukekura Park in New Playmouth

In the Taranaki regio ligt de stad New Playmouth, dit wordt ook wel de hoofdstad van deze regio genoemd en heeft een cultureel centrum. De Taranaki regio ligt op het Noorder eiland aan de westkust. Deze regio staat bekend om zijn parken en tuinen, een vijfde deel van de stad New Playmouth bestaat uit parken en tuinen en wordt daarom dan ook wel de Tuinstad genoemd.
Mocht je in het voorjaar ( oktober, november) eens op het noorder eiland zijn ga dan vooral eens kijken, alles staat dan mooi in bloei, ook heb je dan het Rodondendron festival. Alle tuinen zijnopen voor bezoek in deze tijd.
Na een bezoek aan een tuin of park kan je nog even gaan surfen. Want de stad New Playmouth ligt tussen een aantal mooie surfstranden aan de Tasmanzee en heb je een mooi uitzicht op Mount Egmont die bedekt is met eeuwige sneeuw.

Net buiten de stad op ongeveer 5 minuutjes lopen ligt het bekende Pukekura Park. Dit mooie park is een van de oudste parken van heel Nieuw zeeland. Er is bekend dat al in 1876 een stukje bos voor het publiek hier tentoongesteld werd.
Nu is het park een plaats voor rust met vele meertjes, beekjes met boomvarens, bloementuinen, exotische bomen, watervallen, kassen met varens, een waterrad en voor de kinderen een fijne speeltuin.
Op het grootste meer wat het park rijk is drijven enorm veel waterlelies, op dit meer kan je met een roeibootje heerlijk rustig ronddobberen.
Er is een mooi theehuis waar je heerlijk kan zitten en kan genieten met uitzicht op Mount Egmont, ( ook wel Mount Taranaki genoemd). In de zomermaanden ( december tot februari) kan je naar het festival of lights, het park veranderd dan een in een waar sprookjeswereld met talloze lichtjes langs de wandelpaden.

 

Kia-ora