27. okt, 2015

The 3 sisters

The 3 sisters zijn te vinden op het Noorder eiland van Nieuw zeeland en wel aan de oostkust bij the White cliffs bij Tongaporutu ( the White cliffs danken hun naam aan  de bijna indentieke rotsen met dezelfde naam bij Dover, Engeland ), deze 3 rotsen staan in het zand, nou ja 2 ervan dan want 1 is er helaas omgevallen
Vlakbij deze 3 sisters heb je ook Elephant rock. In Nieuw zeeland zijn meerder formaties die op een olifant lijken, deze is in de buurt van Taranaki. Ook in de regio Otago heb je rotsformatie met deze naam en in The Coromendel.
The 3 sisters zijn alleen te bereiken met laag water. Er is een wandeling rondom en bij the White cliffs van 10 kilometer en duurt ongeveer een uurtje of 5, de gehele wandeling kan je dus alleen maken als het eb is.
Op een heldere dag heb je de mooiste uitzichten tijdens de wandeling. Je kan dan Mount Taranaki en Mount Ruapehu goed zien liggen. Buiten the 3 sisters, Elephant rock  en the White Cliffs kom je ook Twin Creeks Beach tegen. Je komt door the Horo Stoch Tunnel waat je Maori gravures in de grotten kan zien.

Verdere informatie over dit gebied heb ik beschreven in eerdere blog, bijv over NOut Ruapehu.

Kia-ora