23. okt, 2015

Central Otago

Central Otago op het Zuider Eiland is de meest inlandige regio.
Het is een wijngebied en wel het meest zuiderlijkste wijngebied van de wereld.


Het weer is hier koel, het is aangenaam maar bijv een stuk koeler dan op het Noorder eiland, maar het voordeel is dat er relatief gezien weinig regen valt.
De natuur is er ruig en op sommige stukken zelfs woestijnachtig, maar ook met diepe rivieren. Als je je tocht begint vanuit de kust richting Central Otago zie je het landschap langzaam aan veranderen en ruiger worden. En ja idd ook hier kan je boven de mooie rivieren bungyjumpen van een van de vele bruggen die over de rivieren lopen. Deze regio staat bekend om de extreme sporten die je er kan beoefenen maar dit beschreef ik al eerder in mijn blog over Queenstown.
Het water is er groen blauwig en steekt af bij de ruige natuur.
Maar je kan er ook mooi fietsen. Fietsen is niet echt gebruikelijk in Nieuw Zeeland omdat er geen fietspaden liggen. Maar in Central Otago ligt een fietsroute langs een oude trein route, The Otago Central Rail Trail.
Je komt er langs de vele fruittelers die dit gebied rijk is en dan natuurlijk de wijngebieden, ben je een liefhebber dan moet je hier zeker naar toe. Kenners zeggen dat hier een van de beste wijnen ter wereld gemaakt worden, ik als leek heb er geen verstand van, maar ik geloof het direct.
Ben je in dit gebied als backpacker, dan heb je grote kans om hier aan werk te komen. De wijnboeren en fruittelers hebben altijd wel een extra paar handen nodig.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze reeks. Volgende keer beschrijf ik de The 3 sisters bij Tongaporutu.