13. okt, 2015

Queenstown

Queenstown is in eerder blogs ook al voorbij gekomen. Maar als je over Otago schrijft kan je niet om Queenstown heen.
Queenstown, in het Maori Papaioea is een grote stad voor Nieuw Zeelandse begrippen en heeft meer dan 10.000 inwoners. Het ligt zoals gezegd op het Zuider eiland en dan aan de noordkust van het Wakatipumeer en zijn Remarkables (zie eerdere blogonderwerpen)

Queenstown staat vooral bekend om zijn avontuurlijke sporten die er te beoefenen zijn, Het wordt dan ook de avonturenhoofdstad genoemd, denk oa  aan bungeejumpen en Zorbing ( in een bal de helling afrollen), waterskieén, wildwatervaren en mountainbiken.  Er zijn skigebieden in de nabije buurt zoals de eerder genoemde Remarkables waar je 5 maanden per jaar terecht kan voor de beste sneeuw.

Queenstown is "niet onbelangrijk" goed bereikbaar mede doordat het een klein vliegveld heeft. Queenstown ligt in de buurt van andere grote steden zoals Dunedin en Invercargil. Wat de stad nog aantrekkelijker maakt.

Hou je van cultuur dan kan je in Queenstown ook zeker mooie dingen bezoeken. 
Er is een schiereiland bij Queenstown en daar heb je de Queenstown gardens met hoge sparren bomen en brede grasvelden en mooie perken vol met rozen, een stukje verderop dit schiereiland ligt ook een kunstijsbaan en wat sportvelden. 
Er een stoomboot uit de tijd van de mijnbouwtijd die vaak in de haven van de stad te zien is. In de mijnbouwtijd werd deze boot gebruikt op het verbindingsmeer Wakatipumeer. De bijnaam van dit stoomschip is "de Dame"
En ook in deze stad en omgeving zijn er natuurlijk filmopname's gemaakt voor The Lord of the ring films.

Hou je van de zomer dan is de beste tijd om naar Queenstown te gaan Januari en Februari dan heb je temperaturen van rond de 24 graden, hou je meer van de winter dan is de beste tijd rond juni en juli te gaan.

 

Kia ora.