9. okt, 2015

Dunedin

Vandaag de stad Dunedin op het zuider eiland van nieuw zeeland.
Dunedin is na Christchurch de grootste stad van het zuider eiland, in Maori taal noemen ze de stad Otepoti.
De stad is gesticht door the Free church of Scotland en ook zijn naam komt uit het schotse namelijk van Dun Eidann wat de keltische naam is voor Edinburg ( de hoofdstad van Schotland). De stad ligt aan oostkant van het zuidereiland op ongeveer 360 km van Christchurch. Als je in het oude Dunedin loopt zie je nog veel Schotse invloeden, zoals het stratenplan.  De stad wordt omringt door oude vulkanen.
Dunedin is de studentenstad van het zuider eiland hier staat dan ook de oudste universiteit van nieuw zeeland, namelijk de University of Otago.

Als toerist is hier van alles te zien. Er zijn prachtige oude gebouwen oa 2 grote kerken de Anglicaanse St Paul's Cathedral en de First Church.
Ook is het oude station nog intact, het wordt niet meer gebruikt voor reguliere diensten maar je kan er wel een historische treinreis maken door de bergen, over de oude bruggen, door tunnels en over en langs de rivieren.
Als je deze treinreis maakt in December ( wanneer het daar zomer is) staat langs de route over de Brem in bloei dit is een extraatje die het net iets specialer maakt. Vind je deze reis te lang duren ( 4 uur) zijn er tussenstaions waar je uit kan stappen en bijv door middel van een mountainbike route verder te gaan.
Net zoals bijna overal in nieuw zeeland kan je er goed surfen. Ook zijn er plaatselijke traditionele dingetjes te bezoeken zoals bijv een brouwerij.

In Dunedin ligt ook het museum van de streek Otago. In dit museum zijn vele kunst en gebruiksvoorwerpen uit nieuw zeeland en Polynesie te bezichtigen. Ook is hier de grootste collectie overblijfselen van de uitgestorven vogelsoort Moa te bewonderen.

Kortom een leuke stad om te bezichtigen als je echt van historie houd. 
Ik hoop je zo leuke informatie gegeven te hebben over deze oude schotse stad. Tot snel weer.