29. sep, 2015

Paths of the dead

Helaas alweer het laatste deel van deze plaatsen. Super leuk om uit te zoeken en te beschrijven. Vanaf de volgende keer beschrijf ik weer mooie bijzondere plaatsen en plaats ik foto's. Ik zou het ook leuk vinden om foto's te krijgen van andere met een mooi verhaal erbij zodat we een compleet nieuw zeeland blog hebben voor iedereen die erheen wilt of die net als ik een beetje nieuw zeeland gek bent.

Maar vandaag dus Paths of the dead.
The paths of the dead ( lord of the rings) is gefilmd op het Noorder eiland van Nieuw zeeland. Het landschap staat normaliter bekend al de Putangirua Pinnacles, dit ligt helemaal in het zuiden van het noorder eiland in de vallei Aorangi Ranges in de regio Wairarapa. Dit landschap is een heel mooi voorbeeld wat erosie kan doen, de toppen en valleien hier zijn er allemaal door ontstaan in de loop van miljoenen jaren.
In het derde deel dus van Lord of the rings  ( return of the king) roept King Aragorn een leger op van dode mensen om hem te helpen, dit stukje film werd gemaakt bij Paths of the dead en dit geeft gelijk aan waarom het zo heet. Het is een geheimzinnig landschap met pilaren met scherpe stenen punten. Waanzinnig dus om te bezoeken en er rond te lopen en dat niet alleen als lord of the ring fan.

In Wairarapa zelf is ook van alles te zien. 
De kust hier is ruig er zijn vele wijngaarden en de dorpjes zijn erg bepalend voor de omgeving met hun koloniale uitstraling. De bewoners zijn er stuk voor stuk erg ondernemend, ze maken er allerlei plaatselijke lekkernijen en handelen in hun eigen wijn en antiek.
In de baai is een mosselkwekerij waar je ook lekker kunt lunchen. Kortom genoeg te doen en vooral te genieten van de rust en de natuur.

 

Tot snel weer met wie weet waar we dan heen gaan om te ontdekken in het prachtige nieuw zeeland.