24. sep, 2015

The Barrel river

Toen ik begon met bloggen, begon ik echt om iets voor mezelf te hebben, mijn passie van me af te schrijven en ook omdat onze emigratie plannen niet gelukt waren.
Nu heb ik veel lezers en wordt mijn blog zelfs in nieuw zeeland verschillende keren gedeeld op twitter, ondanks dat ik in het nederlands blog. Ik heb gevraagd aan simple site of er een vertaalbutton kan komen, deze is er nog niet maar ik hoop dat dit snel komt.

Vandaag het vierde deel van de reeks over middle earth en wel  the Barrel River. De echte naam van deze rivier is the Pelorus river. Over deze rivier is een brug gebouwd, ook deze brug kreeg de naam Pelorus mee. De rivier ligt op het zuider eiland, in de streek Marlborough.
Dit stukje middle earth zou je kunnen herkennen uit de film the Hobbith, Desolation of Smaug. Op deze rivier zie je de dwergen drijven in vaten. Bilbo heeft hun de rivier in gelaten onder het bos van de elfen om te ontsnappen.
Tegenwoordig kan je er als toerist ongeveer hetzelfde doen, er zijn kajaks in de vorm van een vat om de rivier af te kajakken. Tijdens deze tocht kom je op plekken die gebruikt zijn in de film en langs mooie watervallen. In de deze natuur vind je ook enkele van de bijzondere vogels die nieuw zeeland rijk is. Oa. The Pigeon, the bellbirds, the Tui en the Fantails. In een ander blog ga ik verder in op de mooie flora en fauna van dit land.

Volgende keer alweer het laatste deel wat ik ga beschrijven van Middle earth. Natuurlijk is er op nog meer mooie plaatsen gefilmd, maar dit zijn wel de bekenste.