20. sep, 2015

Trollshaws

The Trollshaws, ligt in een heel klein plaatsje genaamd Piopio ook dit ligt in de streek The Waitomo en is ook een schapen boerderij, de naam van deze boerderij is Hairy feet. Bij de boerderij hoort een mooi groot stuk mossig bos. Na het filmen van een klein stukje hobbith film, heeft de Denize familie besloten om hun boerderij open te gaan stellen voor toeristen en fans van The hobbith en the lord of the rings. Ze hebben sets behouden en hebben er tochten georganiseerd die je langs de plaatsen uit de film brengt. Ze kunnen uren vertellen en geven ook informatie van wat er achter de schermen van het filmen van de film is gebeurt en hoe het allemaal tot stand is gekomen om op deze lokatie te filmen.

The Trollshaws is uit the Hobbith film, An Unexpected Journey.
Voor degene die the Hobbith hebben gezien, the trollshaws is het stukje dat Gandalf met de 13 dwergen en Bilbo op pad is en terecht komen bij 3 trollen. De trollen willen de dwergen gaan opeten. Dit stukje is dus in Piopio gefilmd bij the Limestone cliffs.
Ook is hier het stukje gefilmd dat Bilbo in een grot is met Gandalf, Bilbo krijgt in deze grot het zwaard van Gandalf dat hem gedurende zijn tocht nog vaak zal redden.

 

Zonder dat wij het wisten hebben we een route gelopen van dit stukje uit de film. In een vorig blog schreef ik over the Natural bridge enb dat we een route gelopen hebben die familie van ons ook nog nooit gelopenb hadden. Deze route is dus de route die de dwergen en Gandalf hebben gelopen in the Hobbith. Super om daar nu achter te komen maar ontzettend jammer dat we het toen niet wisten