12. sep, 2015

Middle Earth. Deel 1 Edoras

 

Nu de reeks van mooie meren in nieuw zeeland klaar is begin ik aan een nieuwe reeks. 
Deze reeks gaat over Middle Earth of te wel de nog te bezoeken plaatsen in Nieuw Zeeland die gebruikt zijn voor de Films Lord of the rings en The Hobbith.

Aan bod gaan komen:

Hobbiton.
Edoras.
Trollshaws.
Path of the dead.
Barrel river.


Ik kwam op dit idee door een blog van iemand anders, zij had ook een aantal plaatsen beschreven en ik dacht dat kan ik ook, maar dan natuurlijk beter ( hihi) en in het nederlands beschreven.
Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Ik heb er in ieder geval weer plaatsen bij op mijn to do list als ik nog eens mag afreizen naar The most beautiful place on earth.

Ik begin met Edoras.
Edoras is een fictieve plaats gebruikt in de film Lord of the rings, the 2 towers.
Het ligt bij Sunday Mount op het zuider eiland van Nieuw Zeeland op ongeveer 2 uur rijden van Christchurch.
In the lord of the rings was het de hoofdstad van Rohan en werd gebouwd in de 26e eeuw van de derde Era.
Edoras de lokatie,  was gebouwd tegen de helling van Mount Sunday, deze berg ligt in het gebied van the Milford Track.
Sinds de film hier opgenomen is, is er veel veranderd. Eerst was hier niets georganiseerd, alleen de geoefende wandelaar kon hier hiken. Tegenwoordig zijn er paden en bruggen gemaakt voor de wandelingen onder begeleiding of zelfstandig.  Er zijn veel toeristen die hier op af komen om toch iets van herkenning van de film te zien. Veel toeristen die naar Nieuw Zeeland komen, zeggen dat ze er naar toe zijn gekomen nadat ze the lord of the rings hadden gezien, daarom zijn plaatsen als Edoras zo in trek.
De natuur is er verder ongerept en op sommige plekken ruig te noemen. Maar de uitzichten zijn ook hier weer prachtig te noemen.


Ik ben hier dus niet geweest, maar kijkend op google naar alle mooie foto's van andere weet ik zeker dat ik hier ooit ook eens moet gaan wandelen.