8. sep, 2015

Deel 7 Lake Matheson

Vandaag alweer mijn laatste deel over mooie en bijzondere meren in Nieuw Zeeland. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie wateren te vinden en wie weet komen die ook nog eens voorbij, maar voor nu vind ik een reeks van 7 voldoende.


Vandaag dus Lake Matheson, dit meer ligt op het Zuider eiland. Dit meer staat vooral bekend als Mirror lake, deze naam heeft het meer meegekregen omdat op heldere ochtenden Mount Cook en Mount Tasman zich hierin weerspiegelen.

Lake Matheson ontstond zo'n 14000 jaar geleden doordat een gletsjer, genaamd Fox, zich terug trok uit de richting van de zee. Deze gletsjer heeft ongeveer een hoogte van 3000m en glijdt over de hellingen van Mount Tasman, de gletsjer ligt 13km ten zuidoosten van het plaatsje Fox.

Ook bij Lake Matheson kan je een prachtige wandeling maken. In een uur of 2 loop je het hele meer rond. Tijdens de wandeltocht heb je regelmatig mooie uitzichten op de Southern Alps met de besneeuwde toppen. 
Ook is er een Viewpoint waar je heen kan wandelen, dit punt heet Jetty en de wandeling duurt een minuut of 40, hier kan je de weerspiegeling van de Mount's goed zien in het water.

De Maori's gebruikte het meer altijd als Mahinga Kai, dit omdat er veel vis te vangen is in het meer en er vele watervogels leven.

 

Tot zover de meren reeks. Ik hoop dat ik je tips heb kunnen geven of dat je gewoon genoten hebt van al het moois.
Kiaora