4. sep, 2015

Deel 6. Emerald lakes

The Emerald lakes liggen in het Tongariro National Park, op het Noorder eiland. Hier in dit park heb je de meest populaire hike in een dag, of zoals de echt kiwi's zeggen one-day-tramp.

Deze meren zijn gelegen bij het vulkanen gebied bij lake Taupo, in  het gebied waar de drie actieve vulkanen van Nieuw Zeeland liggen. ( zie ook mijn andere blogs en de foto van de bijzondere wolken) Deze vulkanen domineren het centrale deel van het Noorder eiland.
De meeste kraters van de vulkanen zijn massief geworden maar sommige hebben zich met water gevuld, zo zijn de Emerald lakes dus ontstaan, ook ligt hier the blue lake, dit is het meer wat op internet circuleert als een hartje, dat is dus gefotoshopt.
Dit gebied met de vulkanen en meren kan je terug vinden in de films van Lord of the rings, maar hier ga ik in mijn volgende reeks verder op in.

Als je dit gebied bezoekt is de wandeling dus een echte aanrader. De tocht is 18km lang en duurt zo'n 7 a 8 uur en kan op sommige plekken best pittig zijn omdat het flink steil kan zijn. Maar het bijzondere is dat het landschap steeds anders is. Het grootste gedeelte is natuurlijk vulkanische gebied en lijkt op een buitenaards landschap, je ziet er lava formaties, stoomgaten waarvan sommige nog actief zijn en natuurlijk de kratermeren, heel dit gebied is mysterieus mooi en fascinerend.
Je kan deze tocht lopen met of zonder gids, maar met gids is wel aan te bevelen omdat je zo een hoop informatie kan krijgen van dit Natuurgebied.

Volgende keer alweer het laatste meer, dat is dan Lake Matheson, ook weer op het zuider eiland.
Tot snel weer.