28. aug, 2015

Deel 3 en 4. Lake Alexandrina en lake Tekapo

Vandaag alweer deel 3 van mijn zoektocht naar de mooiste meren in Nieuw Zeeland. Vandaag dus Lake Alexandrina en lake Tekapo. Deze meren beschrijf ik samen omdat ze beide in het mackenzie Basin liggen, Lake tekapo ligt ten westen van lake Alexandrina, je hebt aan de oostkant ook nog lake Pukaki. en om het helemaal af te maken moet ik ook lake Mcgregor noemen.
Lake Alexandrina, Tekapo en Mcgregor vormen eigelijk een eenheid want ze lopen in elkaar over, het hoogte verschil is 15 meter, waarvan Lake Alexandrina het hoogste ligt.


Het Mackenzie basin wordt in nieuw zeeland Mackenzie country genoemd. In deze streek met haar pluimgrasland vind je de meren.
Lake Tekapo is iets bekender, als je op google gaat zoeken kom je hier ook meer over te vinden. Lake Tekapo is vernoemd naar een schot die er in 1855 een hoop gestolen schapen probeerde te verbergen. Volgens de maori legende heeft dit meer zijn naam te danken omdat een aantal maori mensen bij het meer lagen te slapen, met een schok wakker werden, hun matjes oprolde en vluchtte. Taka betekent slaapmat en po betekent nacht, vandaar dus de naam lake Tekapo.
Bij dit meer staat aan de oever de kerk van the good Shepherd, Het kerkje is in de jaren dertig gebouwd ter nagedachtenis aan de eerste boeren uit de mackenzie streek. Vlakbij het kerkje staat een bronzen beeld van een herdershond. Dit is weer een eerbetoon aan de belangrijke rol die dieren spelen in de ontwikkeling van veehouderijen in de bergen.

Een mooi uitzicht op lake Alexandrina heb je vanuit een observatorium ( sterrenwacht) vanuit mount John. Vanuit lake Tekapo kan je een mooie wandeling maken naar mount John, deze wandeling duurt een uurtje over drie, maar geeft je dan wel een prachtig uitzicht.


Veel meer informatie heb ik niet kunnen vinden, als je een aanvulling heb sta ik daar zeker voor open.

Tot snel weer.