26. aug, 2015

Deel 2. Lake Wanaka.

Vandaag Lake Wanaka.

Ook lake Wanaka ligt op het zuider eiland van Nieuw Zeeland, ook in de regio Otago.
Lake Wanaka is iets kleiner dan lake Wakatipu, het is op drie na grootste meer van Nieuw- Zeeland en het ligt op 300 meter hoogte. In dit meer ligt een eiland genaamd Mou Waho. Op dit eiland ligt een meer, dus een eiland in een meer en een meer op het eiland, hier komt ook de naam Wanaka vandaan, wat midden op een eiland betekent.
Het meer ligt in de buurt van Mount Aspiring National Park, wat op de wereld erfgoederen lijst staat als onderdeel van Te Wahipounami van het zuidereiland world heritage area. Dit park strekt zich van Mount cook tot Nationaal park Fiordland, waar ik al eerder over schreef.


Het dorpje Wanaka, wat aan de oever van het meer ligt, is erg rustig, hier geen toeristische attracties, alleen rust. Wel zijn er wandelroutes beschikbaar, kan je er vissen, in de winter skieén, zijn er wijnproeverijen en kan je er golfen.
Voor de uitdaging moet je naar het dichtbij gelegen Queenstown ( hier schreef ik al over in het blog over lake Wakatipu).
In het dorp wordt ieder jaar de driedaagse luchtshow Warbirds over Wanaka georganiseerd, het is de grootste luchtshow op het zuiderlijk halfrond. Die dagen is het anders zo rustige dorpje iets minder rustig.