22. aug, 2015

Deel 1 Lake Wakatipu

Het Wakatipu meer ligt op het zuidereiland in de regio Otago, van Nieuw Zeeland. Dit meer is ooit een gletsjer geweest. Maar volgens de maori legende is het anders gevormd, namelijk door een slapende demon. Deze demon werd levend verbrand door een minnaar van de door de demon gevangen gehouden maorimeisje. Maar zijn hart is blijven kloppen, hierdoor stijgt en daalt het water iedere 5 minuten 7cm.

Het Wakatipu meer is het op een na grootste meer van het zuidereiland, het is op sommige plekken 380 meter diep en het is in totaal 80 km lang. Het zijn op het zuider eiland bijna allemaal ijsmeren.
Via de rivier Kawarau wordt het water uit het meer afgevoerd. Vroeger werd het water afgevoerd via de rivier Mataura, maar nu wordt dit geblokkeerd door een stuwwal.


Aan de oevers van het meer staan The Remarkables (  opmerkelijk ogende bergen) deze staan tot aan het stadje Queenstown, dit stadje ligt op een van de weinige vlakken stukken van dit gebied.
The remarkables zijn steile rotsige hellingen. Deze hellingen lenen zich in de winter dan ook prima voor de wintersport. Vele wintersporters weten deze plek dan ook goed te vinden.
Vanuit Queenstown worden in het voorjaar en zomer rondvluchten aangeboden over dit prachtige natuurgebied, voor de echte waaghalzen onder ons kan je er ook een parachutesprong maken, de vrije val is ongeveer 1 minuut, daarna zweef je en kan je genieten van al het moois.
Er kunnen ook een tramping tracks gemaakt worden en een bungeejump sprong behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Ook dit stukje nieuw zeeland spreek weer tot de verbeelding en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, maar ach, ik weet eigelijk geen plekjes in nieuw zeeland die niet de moeite waard zijn om te bezoeken.