14. aug, 2015

Pavlova

Vandaag geen blog over een mooie plaats of gebied maar over pavlova.

Pavlova is een taart gebaseerd op merinque en is vernoemd naar een russische ballet danseres genaamd Anna Pavlova. Deze taart is niet alleen zeer bekend in Nieuw Zeeland maar ook in Australie wordt het veel gegeten. 
Omdat het niet moeilijk te bereiden is wordt hij vaak gemaakt met verjaardagen en feestdagen. Maar je kan ook kant en klare "bodems"in de supermarkt kopen, deze smaken ook goed maar zijn niet zo lekker als een eigen gemaakte pavlova.
De top kan je invullen naar eigen smaak, eerst slagroom en dan veel fruit, het liefst vers fruit.

Hieronder een recept voor Pavlova te maken. ( gevonden op 24kitchen)
Ingredienten:
- 6 eiwitten
- 300 gr suiker
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel maizena

Bereiding:
verwarm de oven voor op 120 graden.
Klop in een kom de eiwitten stijf, voeg beetje bij beetje een derde van de suiker toe. Roer de maizena aan met azijn tot een papje. Spatel samen met de rest van de suiker door het schuim. Schep het schuim in een hoopje op een bakplaat ( eerst bakpapier erop leggen) druk met een lepel het eiwitschuim in het midden een beetje plat zodat het een soort van nestje lijkt. Laat het eiwitschuim ongeveer anderhalf uur in de oven drogen.

Nou ik hoop dat het jullie mag smaken.
Ik vind het in ieder geval heerlijk