8. aug, 2015

The Milford Sound

Terug van vakantie en de latop is gefixt dus ik kan weer bloggen.

Ik heb voor vandaag informatie opgezocht over The milford Sound op het Zuider eiland.
Dit staat zeker op mijn verlanglijstje om eens naar toe te gaan bij mijn volgende bezoek naar Nieuw Zeeland.

Als je naar de Milford sound toerijdt vanaf Te Anau kom je langs prachtige plekken gereden, deze weg is 119 km lang en het lijkt als of je in een schilderij rijdt.

De Milford sound is een Fjord en is ongeveer 16 km lang en komt uit in de Tasman zee. Hierdoor is het een goed bezochte "attractie" van het Nationaal park Fiordland.
Dit Fjord gaat diep het land in en is tientalle meters hoog, hierdoor krijg je spectaculaire watervallen die met veel geweld het water in donderen.
Het meest indrukwekkende deel is "de Mijter" dit is een berg in de vorm van een mijter en heet Mitre peak deze is maar liefst 1692 meter hoog, deze berg rijst op uit het diepe Fjord.
Nadeel van dit stukje Nieuw Zeeland is dat dit gebied het hoogste neerslagcijfer heeft van het land, per jaar kan hier 6 meter neerslag vallen. Het voordeel is dat er na zware neerslag de watervallen op hun mooist zijn. Ook zijn er meer watervallen te zien na een flinke regenbui.

Je kan in dit gebied prachtige rondvluchten of rondvaarten maken. De rondvluchten zijn alleen vrij prijzig. Tijdens een boottocht ervaar je beter hoe hoog de Fjorden zijn. 
Met een beetje geluk zwemmen er dolfijnen met je mee en kan je zeehonden aanschouwen.

Terwijl ik foto's kijk en informatie opzoek hierover krijg ik al kriebels om erheen te gaan. Dit gaat alleen voor mij nog wel wat jaartjes duren, misschien heeft iemand van jullie meer geluk.
Kijk op mijn Pinterest bord over Nieuw Zeeland voor nog meer mooie foto's van deze bijzondere plek.