15. jul, 2015

Cambridge

Schreef ik eerder over Hamilton omdat daar familie woont, nu is het de beurt aan Cambridge want ook hier heb ik familie wonen.Ook Cambridge ligt in de streek The Waikato net als Hamilton.
Cambridge is vooral bekend om zijn paarden. Er zijn vele stallen en er komen dan ook vele kampioen volbloed paarden vandaan

Cambridge doet erg engels aan. Er zijn prachtig aangelegde parken, antiekwinkeltjes, boetiekjes, schattige huisjes in straten die omzoomd zijn met bomen en er wordt ook Cricket gespeeld op een van de vele groene veldjes die Cambridge rijk is.
De historie is er goed bewaard gebleven dit zie je terug in de vele mooie oude gebouwen.

Wat nieuw is in deze regio ( hamilton/cambridge) is dat er hulp vanuit Nederland gevraagd is om er meer en goede fietspaden aan te leggen.
Nederland is natuurlijk een echt fietsland maar in Nieuw Zeeland rij je vaak op je fietsje op de weg waar de autoos 80 km per uur mogen rijden. Maar om het fietsen dus meer op de kaart te krijgen en het veiliger te maken zijn ze bezig met fietspaden.

Net buiten Cambridge vind je lake Karapiro, hier worden roeiwedstrijden gehouden, maar ook is het hier populair om te kajakkenn en waterskieén. Maar ook op the Waikato river kan je terecht voor watersport en wel op een jetboot die je over de rivier brengt en de mooiste plekjes laat zien.
Er zijn ook vele mooie wandelingen te maken in de bossen waar een keur aan inheemse flora en fauna te vinden is.
In de buitenwijken kan je nog vele ambachtslieden vinden zoals wijnmakers en telers, galeries, koffiebranders etc.


Kortom een fijne stad met vele voorzieningen maar wel in een gemoedelijke dorpssfeer.
Ik zeg, zeker naar toe gaan mocht je ooit naar Nieuw Zeeland gaan.
Have fun!