11. jul, 2015

Hamilton of Kirikiriroa

Zoals eerder gezegd hebben wij familie wonen in Hamilton. Daarom wil ik een blog schrijven over de stad Hamilton.
Deze informatie is niet allemaal van mij zelf maar komt ook van het internet.
Hamilton is dus een stad op het Noorder eiland van Nieuw Zeeland. Het is de op 3 na grootste stad van het land.  In Nieuw Zeeland liggen verschillende regio's die kan je zien als een soort provincies. Hamilton ligt in de regio Waikato. De stad wordt door tweën gedeeld door de Waikato rivier. De stad heeft een inwoner aantal van ongeveer 150.000 inwoners.
Hamilton ten zuiden van Auckland.
Voor dat de stad Hamilton werd gevormd vormden dit gebied een locatie voor een aantal maori dorpen, deze dorpjes waren vooral rondom de rivier gelegen.
Toen Engelse kolonisten hier heen kwamen waren de meeste dorpjes al weg, De stad werd genoemd naar Captain Fance Charles Hamilton, deze kapitein was omgekomen bij de slag bij Gate Pa wat bij Tauranga ligt.

In Hamilton liggen 2 universiteiten wat plaats bied aan meer dan 25.000 studenten. Toch vind ik Hamilton geen echte studenten stad. In Auckland had ik dit gevoel veel meer dan hier.
Er is een kleine luchthave maar internationaal gezien komt hier alleen een vlucht uit Brisbane Australie aan.

Toeristisch gezien staan de Hamiltons Gardens goed bekend, Het Waikato museum en de dierentuin, ook is er een mooi casino.
Net buiten de stad kan je naar het huis van de koningin van de Maori's  ( Marae van Turangawaewae).

Het weer in Hamilton is goed te doen. In de zomermaanden ( januari/februari) kan het er oplopen tot wel 26 graden en in de winter ( juni/Juli) wordt het overdag niet kouder dan ongeveer 13 graden.

Hamilton ligt erg centraal op Het Noorder eiland en vanuit hier ben je bijvoorbeeld binnen anderhalf uur in een ski gebied of naar de mooiste stranden of juist bos.

Wij hebben Hamilton beleefd met de bewoners en hebben er het gewone leven geleefd, dus boodschappen gedaan etc.
Zo kwamen we daar bij the Dutch shop of eigelijk Gouda cheese shop. Dit winkeltje wordt gerund door mensen uit Nederland. En je kan er echte nederlandse producten kopen. Deze mensen runnen deze winkel met hart en ziel en vinden het erg leuk als je er eens als Nederlander binnen loopt.

Tot snel.