7. jul, 2015

Cape Reinga

Cape Reinga is eigelijk het Noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. Ik zeg eigelijk omdat de Surville Cliffs, rechts van Cape Reinga, het uitertste puntje is. Maar Cape Reinga staat er om bekend het uiterste puntje te zijn.
Onderweg naar dit uiterste puntje kom je niet veel tegen dan een verlaten gebied met veel zand. Op het uiterste puntje staat dan the Cape Reinga lighthouse.
Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de Grote Oceaan en de Tasmanzee. Je kan deze 2 in elkaar over zien gaan. De kleur van de Tasmanzee is donkerder, dieper van kleur.
Als je er bent wanneer het hard waait kun je enorme golven zien van wel 10 meter hoogte. Je waant jezelf hier echt op het einde van de Wereld.
Bij mooi helder weer heb je een prachtig uitzicht over de oceaan en kan je the tree kings islands zien

Ook hier zit weer een stukje geloof van de maori's.
De maori's geloven dat hier bij Cape Reinga de geesten van overleden Maor's zich verzamelen om de reis naar terug te maken van waar de eerste Maori's vandaan kwamen en dit is naar Hawaikiki. Dit geloven ze omdat Reinga onderwereld betekent en de wortels van een bepaalde boom ( de Pohutukwa boom) op de punt staat bij Cape Reinga en dit dus het vertekpunt is voor die reis ( bron wikipedia)

 

Kia ora