24. jun, 2015

Waitomo Caves.

Wij zijn zelf niet in de grotten zelf geweest, alleen rondom de grotten en de natuur in de buurt.
Dit verhaal is dan ook tot stand gekomen door verhalen van andere en van internet.

Je kan bij de grotten kiezen voor verschillende rondleidingen. Het zijn er 3 in totaal.
Je kan het ook combineren. Je kan er bijvoorbeeld raften of met een bootje doorheen. Centraal staan de ontelbare gloeiwormen die je in de grotten ziet. En de mooie kalkstenen zalen in de grotten.
Op 5 min rijden van de Waitomo Caves heb je Aranui Cave hier zijn druipstenen te bewonderen, de zogenoemnde Stalactieten en mieten.
Ook deze grot is weer heilig voor de Maori's, de ingang werd gebruikt als begraafplaats, sinds 2005 is de grot weer toegangkelijk voor het publiek maar wel met inachtneming van de spirualiteit en de gevoelens van de Maori's
Wij hebben in de buurt van de caves veel rondgereden en dingen gezien die je als normale toerist niet ziet, simpel weg omdat het niet genoemd wordt in alle brochures. Wij zijn bijvoorbeeld bij een Natural Bridge geweest ( foto in mijn Gallerie) Dit is een brug of overkaping van 2 bergen die door de jaren heen samen een brug geworden zijn, deels door alle bomen en planten die er groeien. Prachtig om te zien. Als je hier onderdoor ben gelopen kom je ineens op een grote vlakte waar een soort van wandelroute loopt. ( zelfs onze oom en tante die al meer dan 30 jaar in Nieuw Zeeland wonen hadden deze route nog nooit gezien. We liepen letterlijk tussen koeien door en zagen fossielen in stenen, geweldig zeg.
Wij hebben de Waitomo Caves niet gedaan omdat we het veel te duur vonden en het erg toeristisch was, maar als je alle fotoos ziet en verhalen hoort is het wel de moeite waard om er heen te gaan.

Tot snel weer.