19. jun, 2015

kerkje bij Rotorua

Op de foto hiernaast zie je een kerkje in Rotorua met graven ervoor. Het is een Anglicaanse Kerk. De mis in de kerk is half Engels en half Maori's.
Aan de binnenkant zie je goed dat de kerk voor de Engelse en de maori;s gebouwd is. Helaas mocht je binnen geen fotoos maken. De muren waren handwerk van de Maori;s, mooi geknoopt handwerk. Op het raam zie je een afbeelding van Jezus, deze afbeelding was in het glas gegraveerd en precies zo dat als je in de kerkbanken zit en je kijkt naar buiten is het net als of jezus op het water aan komt lopen. ( op internet vond ik hier toch een foto van, deze heb ik in mijn gallerie geplaatst.)
Voor de kerk liggen Maori graven. Deze staan bovengronds. Dit is omdat dit gebied op een breuklijn van de aarde ligt. Het grondwater kookt hier letterlijk. ( zie fotoos in mijn gallerie) Als je een overleden persoon hier zou begraven zoals wij het doen zet je de kist dus in kokend water, vandaar dat dus de graven boven de grond zijn gemaakt.
Verder zag je in dit kleine dorpje ook een meertje van dus kokend water, ook waren er gaten in de weg geslagen door dit kokende geweld. De geur die hier hangt is zwavel, in het begin stinkt dit verschrikkelijk maar als je er langer rondloopt raak je eraan gewend. De mud- pool waar ik deze week over schreef lag ook in dit gebied.

Ik vond dit een indrukwekkende dag. Gewoon het feit dat je niet met je bloten voeten op straat kan staan omdat je ze je dan ook echt verbrand, het gemak waar de mensen hier mee omgaan, een gat in de weg?, ow nou dan zetten we er gewoon een bordje bij en rijden we er de volgende keer omheen, zo simpel, wij zouden ons hier gelijk druk maken.

Tot snel weer.