7. jun, 2015

The bay of islands

The bay of islands wordt wel een van de mooiste en historische belangrijke plek van nieuw zeeland genoemd.
Het altijd warme water de mooie kleur blauw van de zee, zandstranden en baaien. In the bay of island liggen 144 eilanden, deze zijn verspreid aan de rand van de grote oceaan. Deze eilanden kan je zien door cruises te maken of zeiltochten te maken.
Toen wij de bay of islands aan deden hebben we een hotel in Pahia geboekt, super toeristisch plaatsje maar wel heel gezellig,

Wij hebben een dolfijnencruise gedaan. Je bent een halve dag weg met een boot en je bezichtigd een hoop eilandjes, de uitleg die je erbij krijgt is super. Zo was er een eiland dat gekocht was door een projectontwikkelaar en die wilde er een casino etc op gaan bouwen. Maar omdat de nieuw zeelander een echte natuurliefhebber is heeft de overheid het terug gekocht en is het eiland nog zoals het altijd geweest is.
Natuurlijk hebben we ook een hoop dolfijnen mogen aanschouwen, het was helaas niet het seizoen voor de orca's maar het blijkt dat je die ook regelmatig kan spotten.

Zo kwamen we ook bij Hole in the Rock, dit is een uitstekende rots in de oceaan met een ingang waar je doorheen kan varen. Deze rots is voor de Maori's heilig, het verhaal gaat dat als je door de rots vaart en er valt een druppel water op je gezicht je de eeuwige jeugd krijgt, helaas viel er die dag geen druppel naar beneden.
Aan de buitenkant van die rots zie je een vrouwengezicht, dit is niet gemaakt maar echt natuurlijk gevormd, dit is de godin van deze rots.

Halverwege de tocht zijn we nog van boord gegaan en kwamen we aan bij een eiland waar we hartelijk welkom werden geheten door Maori's, super leuk om te zien, maar het was wel wat commercieel geworden.
Op dit eiland liepen honderden schapen en had je een prachtig uitzicht over de oceaan met alle eilanden.

Na een dag vol zon, wind, een hoop informatie kwamen we licht verbrand terug in Pahia, waar er talloze restaurantjes wachten om onze hongerige buiken te vullen.