29. mei, 2015

Vervolg Coromandel.

Tijdens ons verblijf in Whitianga heb ik de grootste vis gezien in mijn hele leven, wow wat een joekel haalde ze daar binnen zeg.

Toevallig ving ik op in het dorp dat er een boot binnen zou komen in de haven met daarin een mooie vangst, namelijk een Blue Marlin.
Ik die geen verstand van vissen heb vertelde dit tegen Sander en Dave en jawel de mannen moesten en zouden er zo snel mogelijk heen want dit was een geweldige vis om te zien blijkbaar. Tanja en ik erachter met onze fototoestellen want eerlijk is eerlijk wij waren toch ook wel nieuwsgierig geworden.
Nou het hele dorp was blijkbaar nieuwsgierig, wat een drukte in het kleine haventje.
Na een tijdje kwam dan de vissersboot binnen en idd wat een mooie grote vis hadden ze bij. Echt een vis die je op tv op discovery channel ziet in van die visprogramma's,

Een Blue Marlin dus,deze vis behoord tot de zeilvissen, het is een zoutwatervis die in de wateren rondom de evenaar veel voorkomt.  Omdat the blue marlin zelf op tonijn aast wordt deze vis vaak in de netten gevonden bij tonijnvissers. Deze vis wordt eigelijk met een hengel gevangen het is een gewilde vis bij de hengelsport dit omdat deze vis enorm groot kan worden.

De vis die wij binnen zagen komen was gevangen door een klein vrouwtje van nog geen 50 kg, ze had er maar 40 minuten over gedaan om hem binnen te halen.
Deze Marlin was 2.10 meter lang en 232 kg zwaar. Deze vrouw had gebruik gemaakt van een vislijn die een breeksterkte had van 37 kg. Nu zegt mij dit allemaal niets maar als ik onze mannen mag geloven was dit echt super snel gedaan.

Ik vond het leuk om te zien hoe iedereen kwam kijken hoe de vis gemeten en gewogen werd. Daarna werd hij op een kar gelegd en naar een lokaal restaurant gebracht. We hebben ons laten vertellen dat deze vissen per kg verkocht worden aan de lokale restaurants. Nou volgens mij konden ze de komende tijd dan wel even vooruit, wat een mooie vis was het zeg.

Hiernaast heb ik een foto geplaatst van the blue marlin. In mijn gallerie plaats ik e rnog wat fotoos van die we zelf hebben gemaakt.