27. mei, 2015

Vervolg Papamoa.

Vanuit Papamoa gingen we een dagje water doen.
Boot achter de auto en gaan. Zoveel caravans dat je in Nederland ziet, zoveel boten zie je op een aanhanger achter een auto in Nieuw Zeeland.
We kwamen eerst langs The green Lake and the blue Lake, prachtige meren. Als je fotoos op internet opzoekt zie je idd dat deze meren blauw en groen zijn, van dichtbij is het niet zo goed te zien.

Wij hebben onze boot te water gelaten op meer Rotokakahi ( green lake)
De eerste verbazing hadden we dat je je boot gratis het water in kan laten en dat je je auto en aanhanger ook gratis kan parkeren zolang je wilt.
De openbare toiletten en douchjes die er stonden waren ook netjes en schoon.

Na een tijdje varen kwamen we op een eiland waar je kan camperen of gewoon een leuke dag kan hebben.
Mijn eerst verbazing daar was dat er kokend water uit een berg kwam gelopen. ( oude niet meer actieve vulkaan)  Dit water liep in het meer, er waren stenen in een cirkel gelegd en daar kwam het koele water van het meer en het kokende water samen en zo had je een heerlijk hotpool. Oke van deze verbazing bekomen, gingen de mensen waar wij mee waren een gat in de grond graven, stopte daar een plastic zak met knakworsten in en voila, broodje hotdog, want ook in de grond zat kokend water, Echt super leuk om zulke dingen mee te maken die voor hun zo normaal zijn.

De rest van de dag hebben we lekker geluierd, werden er waterskies en baskets achter de boot gehangen en hadden alle kinderen die erbij waren super veel plezier. Met het naar huis gaan vaarde we eerst nog naar een afgelegen stukje bos waar een natural hotpool lag. Iedereen sprong uit de boot, lieten alle spullen achter in de boot, sleutels op de boot en hup naar de hotpool. Ik dacht ik moet wel mijn camera etc meenemen hoor. Maar nee hoor dat kon gewoon in de boot blijven. ( mmm moet je hier eens proberen)
Dankzij de vele vulkanen die nieuw zeeland rijk is heb je deze hotpoolen en vruchtbare plekken.
Ik kan je zeggen, wat heb ik genoten die dag.
Wat waren we verkleurd/verbrand en wat hebben we heerlijk geslapen die nacht.
We hebben het er nog vaak over gehad. Dit willen we onze kinderen ooit ook eens gaan laten zien.

Deze merengroep ligt in de buurt van Rotorua.

Tot snel weer.