23. mei, 2015

Papamoa

Tijdens onze reis hebben wij het genoegen gehad om een aantal dagen te mogen logeren bij mensen in Papamoa.
Papamoa ligt ongeveer een uur rijden van Hamilton en de weg die we erheen maakte was al meer dan de moeite waard.
Papamoa is bekend om zijn stranden. Als je Papamoa opzoekt op internet komen er tal  van beach resorts te voorschijn en afbeeldingen van de prachtigste stranden met helder blauw water.
Wij hebben Papamoa mogen beleven bij mensen die er wonen.
Zoals de meeste mensen in Nieuw Zeeland waren deze mensen zeer vriendelijk en werden we opgenomen in hun huis. Niets was te veel en hun verhalen waren geweldig om aan te horen. Mijn engels is daar met sprongen vooruit gegaan.


De eerste dag zijn we naar Mount Maunganui geweest, dit was op 1 januari 2014. De traditie is om die dag The Mount, zoals hij genoemd wordt,rond te lopen. Het was er dus erg druk, mede ook omdat het zomervakantie is op dat moment in Nieuw Zeeland.
The Mount is een oude niet meer actieve vulkaan die boven de stad uitsteekt, je ziet hem dan ook al van verre overal boven uit steken. The Mount behoort tot de streek Bay of Plenty op het Noorder eiland. Vanuit hier kan je rechtstreeks naar Taurangaa waar een grote Haven ligt.


Die dag was het ook voor het eerst dat wij kennis maakte met de bijzondere bomen die je in Nieuw Zeeland ziet, het is een naaldboom waarvan de naalden omhoog groeien en dan allemaal keurig op rij, net alsof hij getekend is door een kind. En ik moet bekennen dat ik de naam niet weet van deze boom, als iemand het weet mag hij het me vertellen.
Deze dag heeft bij mij veel indruk gemaakt omdat dit eigelijk de eerste dag was dat we echt van de natuur konden genieten en ons konden verbazen hoe mooi en schoon het allemaal is.
Sander is die avond ook nog gaan vissen vanaf het strand van Papamoa, dit zal hij ook nooit meer vergeten.
Dit doe je niet met een hengeltje maar je zet een bootje uit met een motertje en laat deze uitvaren, hier zit dan een lange lijn aan waaraan er om de zoveel meter een haak aan gaat met aas. En dan moet je wachten, tijdens het wachten maak je een kampvuur op het strand en klets en drink je wat met elkaar. Sander had alleen de pech dat daar het weer ook erg snel kan veranderen en dus kwamen ze in een hoosbui terecht en kwamen ze doorweekt en zonder vis terug. Maar wel een avontuur om nooit meer te vergeten. Zo mooi dat dat het gewoon allemaal kan en dat je gewoon geen vergunning nodig hebt voor zulke dingen, je kan er echt nog spontaan iets gaan ondernemen.

Vanuit Papamoa hebben we nog vele mooie trips gemaakt, maar daar later meer over.
Tot snel.