18. mei, 2015

The Coromandel

Coromandel Peninsula.
Een van mijn favoriete plekjes die we bezocht hebben in Nieuw Zeeland is The Coromandel.
The Coromandel is eigelijk een schiereiland en het ligt aan de noordkust van het Noorder eiland. Het heeft bossen, rivieren en aan beide kanten een kustlijn.


Wij verbleven in het plaatsje Whitianga en vanuit daar hebben wij een boottocht gemaakt die ons bracht naar Cathedral Cove. Deze plek is bekend uit de film The chronicles of Narnia. Deze plaats valt met eb droog, je kan dan goed zien tot hoe hoog het water met vloed kan komen te staan, toen wij gingen was het eb en zag je een mooi strand.
Tijdens deze tocht zagen we verschillende rotsformaties. Zo zagen we The pancake Rocks, deze rotsen bestaan uit kleine laagjes die op elkaar gestapeld lijken.
We zagen Champagne Rock en Elephant Rock, dit lijkt me voor zich te spreken, ik zal er fotoos van in mijn  gallerie plaatsen.
De verschillende soorten formaties zijn ontstaan uit vulkaanuitbarstingen, Zo zie je af en toe nog krateruitgangen waar de lava uitgestroomd is.
Halverwege de tocht kon je uit de boot om te snorkelen. Mijn man heeft deze sprong gewaagd, ik heb de mooie vissen heerlijk beschut uit de boot bekeken dmv een onderwatercamera.

Dit was een tocht om nooit te vergeten.
Morgen zal ik een stukje schrijven over een spa die we bezochten op Whitianga.

Tot morgen.