17. mei, 2015

Tekst

Vandaag zal ik vertellen hoe de passie voor Nieuw Zeeland bij mij ontstaan is.

Mijn man heeft familie wonen in Nieuw Zeeland en wel in de plaatsen Hamilton en Cambridge.
Toen ik mijn man leerde kennen wilde hij al die kant op om te kijken of wij daar misschien ook konden gaan wonen. Ik wilde toen niet, dom dom dom denk ik nu.
In de 19 jaar dat ik nu bij hem in de familie ben hebben we al vele fotoos, filmpjes en verhalen gezien en aangehoord en idd het was allemaal prachtig, maar een ver van mijn bed show.

Intussen waren mijn man en ik getrouwd, verhuisd een keer of 3, hadden we 3 kids gekregen en gingen we braaf ieder jaar met de caravan op vakantie, meestal richting Oostenrijk ofzo. En eerlijk is eerlijk ook dat waren geweldige vakanties, want ik wist niet beter.

Tot dat we het er steeds meer over gingen praten en fantaseren dat we toch ook weleens op familiebezoek wilde in dat verre land. Mijn schoonouders hadden ooit gezegd, als jullie naar Nieuw Zeeland willen, dan moet je gaan en dan passen wij op jullie kids.
Dus na wat navragen bleek dat het aanbod nog stond en zijn we plannen gaan maken. Ow wat zou het gaaf worden, zouden we de kids missen, er zou toch niets geks gebeuren met het vliegtuig enz enz.

En toen was het eindelijk 28 december 2013, daar gingen we, beide nog nooit gevlogen en dan gelijk naar de andere kant van de wereld. Maar het was het allemaal waard.

De aankomst in Auckland was al geweldig, vriendelijk personeel op de luchthaven, schoon en geen gehaast of gestress.
De familie in de armen vallen, geweldig.
De rit naar Hamilton, wow wat een mooi, schoon land.
Toen lekker slapen om onze jetlag weg te werken.

Je leest toch weleens dat iemand ergens "thuis komt" ik dacht altijd wat een onzin, maar ik kan je zeggen...... het bestaat echt. Ik voelde me daar helemaal thuis, op mijn plek, ik hoorde daar.

Later vertel ik steeds kleine stukjes over deze onvergetelijke reis.................. heb nu nog heimwee, zou zo terug gaan.

Doeg, tot van de week.